måndag 22 november 2010

Fuck winterjam, sj och snuten!

Den här helgen har vi varit i sthlm och det har varit allt annat än roligt. Det börja med att vi stack upp sjukt tidigt på lördag morgon och hoppade på tåget mot sthlm. Vi sov i princip hela vägen förutom Widing som fick sitta bredvid massa skumt folk. Väl framme i  sthlm tog vi tunnelbanan direkt till Winterjam på stadion. Jon som hade släpat med sig skidor och hela kittet han väl åka en sådär 6 åk sen kom de och stängde av alla rails. Kul! Tävlingen var inte speciellt sevärd då det i princip var ett dubbelcork 1080 party och alla gjorde samma saker + att det var kallt!

Efter winterjam stack vi hem till Ruben i nacka för att lämna lite grejer sedan begav vi oss till MC för att käka. Efter det stack vi ut för att se ifall det hände något i sthlm vilket det inte gjorde utan allt var helt dött och vi drog mest mellan olika tunnelbanestationer och olika matställen. Sedan när vi stod mitt på plattan så utan att vi visste ordet av det hade Widing och Ruben blivit påhoppade av två civilsnutar och sen kom det en gammal bil som var fullproppad med dem och det kom ut kanske tre, fyra stycken utklädda civilsnutar till och de började skrika om att vi skulle ha massa droger. Sen blev Widing och Ruben muddrade och Jon och Johan stod och diskutera med resten som blev jäkligt provocerade utan anledning och började dampa ur. Egentligen kände de nog sig rätt dåliga eftersom de misslyckats totalt då vi inte hade gjort någonting. Efter det stack vi därifrån och tog en lång promenad i Hammarby sjöstad. Rätt mysigt endå. Sen drog vi hem och sov.


Imorse när vi vakna tog vi först bussen till centralstaionen där Karl först blev kidnappad då busschauffören bara stängde dörren och körde iväg när Karl gick på för att fråga om det var rätt buss medans Jon och Widing stod kvar på hållplatsen. Så de tog en senare buss och vi möttes sedan på stationen och hoppade på tåget. Smarta som vi är hade vi tänkt ut vi skulle köpa en vuxenbiljett och åka tre på den. Karl och Widing skulle låtsas va 15 och eftersom båda fyllt 16 för mindre än en månad sen tyckte vi att det inte skulle bli något större problem. Vilket det inte heller var på vägen dit och inte heller i början på resan hem. Utan konduktören bara blippa in biljetten och fortsatte. Men sen när vi sitter och har kanske 20 minuter kvar till Borlänge där vi skulle byta tåg, kommer två nya konduktörer(trodde vi) och de bad om att få kolla på biljetten igen. Vi tänkte inte så mycket på det utan visa bara upp de biljetter vi hade. Men sedan började de fråga efter legg och vi svara enkelt att vi inte hade några och vi trodde att det skulle ge sig efter det. Men icke de, de började fråga efter personnummer och efter att både Karl och Widing mumlat ihop någon random sifferkombination var det rätt kört. De kollade upp dem och när personnummren inte stämde började de bli riktigt hetsiga. De ville då ringa någon förälder som skulle intyga åldern och efter att båda stängt av sina mobiler och mumlat något om slut på batteri, fick de tillslut tag i Karls hemnummer där karls syrra svarat och utan att tänka efter glatt talat om att hennes bror var 16. Efter det var det verkligen kört. De två konduktörerna som inte alls var konduktörer utan visade sig vara sj-kontrollanter, som är ute och kollar tågen kanske en gång var tionde år, langade upp en fet böter på 720 kr per person. Kul! och gick sedan sjukt nöjda därifrån. Då vi var typ de ända på hela tåget de hade kollat.

Till råga på allt missade vi sedan bussen från Borlänge till Malung med sådär 3 minuter och fick tillbringa tre härliga timmar på borlängestation. KUL!!!!
Det var vårat dygn i sthlm och vi räknade ut att det blivit en kostnad på minst 1200 kr person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar